КЪРТЕНЕ НА БЕТОН

Къртене на бетон в София

Къртене на бетон е един от най сложните къртачни дейности. Ако приемем, че тухлена стена може да бъде изкъртене от всеки с правилните инструменти, то при бетона не е така. Бетона е изключително здрав и отделно имаме високо съдържание на желязо под формата на арматура. Най-сериозните наранявания може да се случат, когато се кърти бетон.

Как се кърти бетон?

Преди започване на каквото и да било къртене, помещението се обезопасява. Подготовката понякога включва правилно очертаване и прорязване с диамантина. Работника, който кърти бетон трябва да носи съответното предпазно облекло, включващо дълги ръкави и панталон, предпазни очила и каска. Напомняме че когато се кърти бетон, малки остри камъчета хвърчат със стотици километри в час. За това не се прави компромис с предпазно облекло и процедури.


Цени за къртене на бетон в София

Цената за къртене на бетон може да варира доста в зависимост от това какъв елемент трябва да бъде разрушен. Също се взима предвид здравината на елемента и от какъв бетон е изработен.

Най-често клиентите имат нужда от къртене на бетонени комини, подпрозоръчни пространства, панели, врати в панели, канали за инсталация в бетон и др.

За да се ориентирате моля посетете секцията с цени за къртене а за точна оферта може да се свържете с нас.


За какво да внимавате при къртене на бетон?

При къртене на бетон не позволявайте да допуснете грешки, защото за разлика от другите видове материали, бетона не подлежи на корекция.

Най-често допусканите грешки при къртене на бетон са:

  • Използване на грешни инструменти
  • Недостатъчно изкъртване (впоследствие след като си тръгне бригадата при полагане на инсталация се оказва че канала не е достатъчно дълбок и процеса започва отново)
  • Бутане на носещи елементи, които в никакъв случай не трябва да бъдат къртени
  • Оставяне на арматурата – в практиката ни за съжаление често виждаме изкъртени елементи, които са с неизрязана арматура и работата не е свършна докрай
  • Щети по прозорци, настилки и др.

За да ви запознаем повече с процеса по къртене на бетон и да отговорим на всички ваши въпроси не се притеснявайте да ни звъннете или да ни пишете!

Обади се