КЪРТЕНЕ НА ЗАМАЗКА

Къртене на замазка в София

Къртене на замазка и подови настилки е началото на всеки ремонт. Отстраняването на компрометирани участъци и стари и неподходящи основи е задължително за да може новите настилки да се закрепят правилно. Както за всяка друга къртачна дейност и тук е задъжително подходяща техника и екипировка, както и умения и опит. След къртенето на стени, къртенето на замазка генерира най много отпадъци, затова е нужно и качествено и бързо извозване от строителната площадка.


Как протича процеса на къртене на замазка

Преди всичко е важно екипа да се запознае за съществуващи трасета на инсталации, като ВиК, електро, газопреносни и топлинни. Така се осъществява превенция и се избягва нежелано пукане на тръби и нараняване на трасетата.

Къртенето става най-често с къртач с лопатка и специални движения. От изключителна важност е да се кърти не само най-горния слой а всеки следващ, който е компрометиран. Така нареченото къртене до здраво. Най-често след къртене се достига дълбочината на плочата.

По време на работа е важно да се почиства и събират строителните отпадъци периодично за да не се получава мръсна и неприветлива обстановка, която забавя или пречи на работата.

Тъй като къртенето на замазка генерира много отпадъци е хубаво да се прави на етапи, по помещения и след всяко помещение да се извозва отпадъка.

За изхвърляне и извозване в случая е по-подходящ контейнера, тъй като чувалите нямат голям капацитет и не могат да носят това по голям от 25кг.


Цени за къртене на замазка и подови настилки

Цената за къртене на замазка и подови облицовки и настилки зависи от:

  • Материала на замазката
  • Дебелината на замазката
  • Съществуваща армировка
  • Трасета под замазката
  • Етаж и дистанция за изкарване и извозване

Не винаги цената за къртене на замазка може да бъде установена предварително, затова е хубаво да се направи пробна мостра, която да покаже какъв е материала, колко е дебелината му и какво се крие отдолу.

Не се притеснявайте да поискате това от фирмата, която ще извърши къртачни услуги за вас, за да си спестите нерви и време.

Нашият екип е на разположение по всяко време да ви предложи къртене на замазка на ниски и достъпни цени в София и района. Позвънете ни сега за да ви предложим решения и да отговорим на всички ваши въпроси.

Обади се